Servicii logistice, tendințe și provocări

Home / Servicii logistice / Servicii logistice, tendințe și provocări

În ultimii ani, sectorul serviciilor logistice a avut parte de o creștere importantă, influențată fiind de creșterea consumului, dar și a producției. În România, piața de logistică va continua să crească și în 2017, generând aproximativ 2 miliarde de euro pe an.

Cele mai mari provocări cu care se confruntă însă companiile de servicii logistice sunt infrastructura, depozitele și personalul.

Infrastructura este una dintre cele mai mari provocări cu care se confrunta companiile de logistică și transport. Din cauza timpilor de tranzit, a faptului că din cauza lipsei investițiilor adecvate în infrastructură, se pune o presiune tot mai mare pe timpul de încărcare, descărcare, manipulare, pentru a se respecta termenele tot mai strânse cerute de client.

Infrastructura depozitelor este o altă mare provocare, pentru că există o lipsă de spații de depozitare pregătite pentru închiriere și atunci companiile de servicii logistice se văd nevoite să investească în construcția acestora. Închirierea nu ar fi rentabilă nici datorită faptului că majoritatea operatorilor logistici au contracte în derulare pe termen lung, iar construcția propriilor spații este mai avantajoasă.

Ca și în alte industrii, reprezentanții companiilor 3PL se confruntă cu o lipsă acută a personalului. Există dificultăți în găsirea personalului calificat și necalificat, dar și retenția angajaților este o provocare din ce în ce mai mare pentru companiile din domeniu.

Criza de acum câțiva ani a generat o dorință acută de reducere a costurilor și implicit și a stocurilor, ceea ce a făcut ca balanța să se încline către partide mici și livrare just in time. Acest lucru presupune pe lângă investițiile în spații de depozitare și echipamente, investiții în soluții software care să eficientizeze activitatea de depozitare a operatorilor de servicii logistice, astfel încât să se poată respecta termenele tot mai strânse impuse de client și să scadă costurile.

Aplicația FluxVision transformă toate operațiunile din depozit în operațiuni simple, intuitive și fără hârtii, bazându-se pe identificarea prin citirea codurilor de bare. FluxVision WMS are o gamă largă de funcționalități menite să rezolve provocările operatorilor logistici.

FluxVision WMS se diferențiază de celelalte soluții de gestiune a depozitelor existente pe piață prin:

  • existența a peste 85 de parametri funcționali care sunt structurați pe 6 nivele ierarhice, astfel încât să poată fi configurate reguli generale, reguli specifice, dar și excepții acolo unde este cazul
  • 50 tipuri servicii logistice configurabile înregistrate automat. FluxVision WMS înregistrează automat peste 50 de tipuri de servicii legate de activități precum: recepție, picking, livrare, manipulări interne, asamblare, pregătire sau etichetare. Contorizarea se face în unitatea de măsură de bază sau în unități alternative cum ar fi masa și volumul produselor
  • interfața personalizabilă pentru terminalele mobile
  • gradul ridicat de configurabilitate care permite clienților care optează pentru FluxVision WMS să fie operaționali în cel mai scurt timp
  • disponibilitatea soluției în cloud, pe bază de abonament

Soluția FluxVision WMS este utilizată în prezent de nume precum Frisbo sau 360 Co-Packing.

Solicitați o prezentare personalizată

Leave a Comment