Cum arată depozitul viitorului?

Home / WMS / Cum arată depozitul viitorului?

Ne punem de mult această întrebare. Schimbările au început de câțiva ani, începând cu tehnologia folosită în depozit, care a antrenat creșterea productivității și a flexibilității, reducerea costurilor, dar și a numărului de operatori și, nu în ultimul rând, amprenta asupra mediului.

Automatizarea și roboții vor continua să înlocuiască unele roluri în depozit și să îndeplinească sarcinile simple și monotone, “eliberând” astfel timp pentru ca personalul din depozit să îndeplinească sarcini mai complexe și cu o valoare mai mare. Tehnologia fără fir, roboții inteligenți, big data analysis și automatizarea vor avea roluri importante în această poveste de eficientizare.


Credem că, pe măsură ce tehnologiile noi vor continua să se dezvolte, vor schimba în mod semnificativ modul în care bunurile sunt primite, stocate și expediate într-un depozit și vor transforma lanțul de aprovizionare dincolo de ceea ce știam până în prezent.


Este foarte posibil ca peste câțiva ani sistemul de management al depozitului să fie capabil să controleze fiecare aspect al operațiunii de depozitare, nu doar recepția, depozitarea, picking-ul și expedierea comenzilor, ci și alte detalii, precum iluminatul sau controlul temperaturii.

 

Tehnologia fără fir și urmărirea stocurilor în timp real

 

Prin intermediul tehnologiei RFID se urmăresc stocurile în timp real, fiecare mișcare putând fi urmărită de la intrarea mărfurilor și până la ieșirea lor din depozit.

 

Sisteme automate de picking

 

Picking-by-voice, picking-by-light, realitatea augmentată sau folosirea unor roboți specializați, toate aceste tehnologii revoluționare schimbă modul în care se pregătesc comenzile. Nu doar timpul de pregătire se îmbunătățește, ci și corectitudinea comenzilor, excluzând posibilitatea ca operatorul să ia din greșeală un alt produs în locul celui menționat în listă.

 

Surse alternative de energie

 

Utilizarea energiei alternative și eficiența energetică nu mai sunt opționale. Panourile solare, iluminatul cu LED-uri, sistemele de acoperiș care reușesc să păstreze răcoare, geamurile termice, ferestrele cu clești și alte materiale noi și inovații noi conduc depozitele într-o nouă era.

 

Ce credeți? Vor deveni în timp depozitele complet automatizate fără să mai fie necesară intervenția omului? Probabil că doar timpul ne va spune!

Aduceți îmbunătățiri în depozit. Solicitați o prezentare FluxVision WMS!

Leave a Comment