Principalele scuze pe care companiile le folosesc pentru a nu implementa o soluție WMS

Home / WMS / Principalele scuze pe care companiile le folosesc pentru a nu implementa o soluție WMS

Chiar dacă multe companii fac investiții în sistemele de gestionare a depozitelor (WMS), mai sunt însă altele care consideră că sistemul WMS nu le este necesar sau că reprezintă o investiție mult prea mare pentru a și-o putea permite.

Un WMS bun se poate adapta la orice fel de locație, oferind vizibilitate îmbunătățita, flexibilitate mai mare și o relație mai buna furnizor – client. Pe baza experienței noastre în lucrul cu companii de distribuție, servicii și de producție, încercăm să demonstrăm că FluxVision este un sistem WMS care se află la îndemâna oricui, indiferent de complexitatea operațiunilor și că, de fapt, a nu avea un sistem WMS reprezintă adevaratul risc pentru afacerea dumneavoastră.

Scuza numărul 1: “Afacerea mea este prea mică pentru un sistem WMS”

Indiferent de dimensiunea afacerii și de complexitatea operațiunilor sau a numărului de articole produse și distribuite, un lucru este cert: produsele au o valabilitate limitată, fie în sensul prospețimii, fie în sensul sezonalității. Atât producătorii, cât și distribuitorii și retailerii sunt nevoiți să urmărească și să mențină o trasabilitate a produselor, până la nivel de lot. Astfel, doar urmărirea datelor de expirare a produselor reprezintă o operațiune destul de costisitoare vorbind în timp și efort uman, iar erori se pot petrece oricând. Capacitatea de livrare în sistem FIFO și procesele de control al stocurilor sunt vitale pentru distribuitori. Există mai multe puncte cheie pe care FluxVision le rezolvă:

  • Control complet al materiilor prime de la recepție, producție și până la produse finite
  • Controlul loturilor
  • Rotații FIFO, FEFO, LIFO, LEFO

Scuza numărul 2: “Sistemul WMS este prea scump pentru mine”

Să luați în calcul doar costul WMS-ului, fără să vă considerați și ROI-ul, beneficiile de care beneficiați în urma implementării sistemului de gestiune a depozitelor, reprezintă una dintre cele mai mari greșeli pe care le puteți face. Statisticile arată că recuperarea investiției se face în medie între 12 și 24 de luni, iar în unele cazuri se poate face și doar în câteva luni de la darea în folosință a sistemului WMS. Creșterea ratei de onorare a comenzilor și a acurateții acestora compensează pe deplin investiția făcută.

Avantajele sistemului FluxVision constau în faptul că:

  • se adaptează foarte ușor atât companiilor cu operațiuni complexe, cât și celor care au nevoie doar de câteva dintre modulele existente
  • este un sistem disponibil pe bază de abonament flexibil
  • nu necesită investiții în infrastructură
  • are peste 85 de parametri editabili, ceea ce înseamnă că adaptările pot fi făcute direct de către client

Scuza numărul 3: “Procesul de implementare durează foarte mult”

Spre deosebire de ERP, implementarea sistemului WMS tinde să dureze mai puțin, ceea ce înseamnă că deveniți operaționali într-un timp mult mai scurt. În medie, implementarea sistemului WMS durează de la câteva săptămâni la câteva luni. Desigur că durata procesului de implementare depinde în mare măsură de complexitatea proceselor interne și de implicarea echipei de implementare din partea clientului.

Solicitați o prezentare

Leave a Comment