FluxVision, soluție WMS la cheie pentru operatorii logistici

Home / WMS / FluxVision, soluție WMS la cheie pentru operatorii logistici

Logistica este baza pe care se construiește succesul fiecărui vânzător, fie el online sau tradițional. Creșterea sectorului e-commerce, ca efect al pandemiei, a forțat comercianții și furnizorii de servicii logistice să își actualizeze rapid operațiunile pentru a gestiona noi provocări și așteptări. 

Dacă logistica este tratată cum trebuie, ea devine un mijloc de a obține un avantaj competitiv și nu va reprezenta doar un cost. Un depozit care îndeplinește cerințele speciale ale clienților este o parte esențială a strategiei de dezvoltare. Cum se poate optimiza? Prin vizibilitate și control sporit. 

Companiile de servicii logistice au nevoie de ajutor cu privire la vizibilitate și la gestionarea informațiilor, care le ajută să obțină un nivel al flexibilității, fiabilității și eficienței mult mai ridicat. 

O vizibilitate completă de la intrarea mărfii în depozit și până la ieșirea acesteia către client, vă asigură că puteți urmări și gestiona comenzile și transporturile în mod eficient. Astfel, veți putea lua angajamentele pe care știți siguri că le puteți îndeplini, atât din punct de vedere al cantităților promise, cât și al timpului de livrare.  

FluxVision WMS aduce plus valoare operatorilor de logistică prin:

1. Scalabilitate

FluxVision WMS vine cu mai multă flexibilitate și scalabilitate, care vă permite extinderea mai ușoară. Capacitatea de a răspunde cerințelor în schimbare rapidă este esențială pentru afacerea modernă, iar gestionarea lanțului de aprovizionare în cloud vă permite să implementați rapid, în siguranță și foarte rapid noi servicii și capabilități pentru a satisface cerințele clienților. 

2. Utilizare ușoară

Pentru utilizatorul final există numeroase avantaje pe care FluxVision WMS le aduce în ceea ce privește eficiența, inclusiv o experiență simplă și intuitivă a utilizatorului, acces rapid la date precise și în timp real. Toate informațiile despre ceea ce se întâmplă în depozit pot fi accesate oriunde și oricând. 

3. Implementare rapidă

Una dintre cele mai mari provocări ale unui model tradițional de gestionare a lanțului de aprovizionare este dificultatea de integrare a sistemelor pentru a se asigura că informația este consecventă și ușor accesibilă. Gestionarea lanțului de aprovizionare în Cloud necesită o integrare cu tot felul de soluții IT (cum ar fi sisteme ERP, dispozitive mobile, dispozitive RFID și IoT, etc.) pentru a permite colaborarea în timp real și vizibilitatea completă, care are un impact asupra eficienței și productivității. 

4. Costuri reduse

FluxVision WMS este o soluție cloud, ceea ce înseamnă că organizațiile care optează pentru soluția noastră nu vor avea nevoie să facă investiții în echipamente pe care să găzduiască softul, și nici investiții ulterioare pentru actualizări. De asemenea, dezvoltarea unor noi capabilități și alte adaptări sunt mult mai puțin costisitoare decât în cazul unor soluții on-premise. 

FluxVision vine cu funcționalități must-have pentru operatorii logistici

Spre deosebire de distribuitorii cu depozite clasice care dețin un WMS, atunci când analizează posibilitatea achiziționării sau upgradarii unei soluții WMS, operatorii logistici 3PL trebuie sa ia în considerație și alte funcționalități suplimentare, cum ar fi managementul facturării în funcție de client, documentele personalizate, comunicarea și vizibilitatea, accesul pentru clienții logistici și integrarea cu soluții software pe care aceștia le utilizează. 

Operatorii 3PL gestionează o gama variată și mereu în schimbare de servicii logistice, ei fiind un punct central în supply chain. Pentru a gestiona toate aceste servicii, a înregistra cu acuratețe datele și a transmite datele în timp real către toate părțile implicate, companiile 3PL au nevoie de soluții informatice de management. Una dintre aceste soluții este WMS-ul, care în cazul operatorilor 3PL trebuie să includă anumite funcționalități.

Managementul facturării serviciilor în funcție de client

Aceasta reprezintă o funcționalitate necesară în orice activitate 3PL, care dă valoare soluției WMS. Folosirea unui asemenea modul implică atât o reducere a timpului de calcul și facturare a serviciilor, cât și o acuratețe ridicată a sumelor facturate. Din punct de vedere al resurselor de utilizare, un operator 3PL ar avea nevoie de 1-2 persoane și maxim doua ore/zi/om pentru a realiza facturarea, ținând cont de modul de calcul al fiecărui client și serviciu în parte. 

FluxVision WMS pentru operatori logistici 3PL permite setarea sistemului pentru diferite tipuri de tarife pe un serviciu oferit, pentru fiecare client în parte. Odată ce au fost realizate setările necesare, procesul de facturare devine doar o rutină a softului. Se va evita în acest fel folosirea de fișiere excel, efortul de timp pentru a întreține astfel de fișiere fiind considerabil.

Documente personalizate

Datorită nevoilor tot mai crescute ale clienților, operatorii 3PL se văd nevoiți să adopte „imaginea” acestora în fața clienților finali. Vorbim aici de la personalizarea emailurilor pe specificul clientului în fața furnizorilor și clienților, și până la documente tipărite personalizate. 

De exemplu, etichete de palet cu logo și sigla clientului sau documentele de însoțire a mărfii personalizate în funcție de client. Acest lucru nu mai este considerat o excepție în relația dintre operatorul 3PL și clientul său, ci a devenit o regulă. FluxVision WMS permite astfel de configurări în funcție de clienții respectivi, oferind utilizatorilor facilitatea de a crea, de exemplu, etichete de palet personalizate pentru toți clienți logistici existenți, chiar dacă fiecare dintre aceștia au cerințe diferite, logo diferit sau câmpuri cu informații diferite.

Gata de acțiune?

Leave a Comment