Optimizarea depozitului pentru performanță. Principii de bază pentru un management eficient al depozitului

Home / WMS / Optimizarea depozitului pentru performanță. Principii de bază pentru un management eficient al depozitului

Fie ca vorbim despre companii de distribuție, retail, servicii logistice sau producție, performanța și profitabilitatea acestora se bazează, in mare parte, pe eficiența și productivitatea depozitului. Atunci când acesta este bine organizat, iar activitățile din depozit se desfășoară în mod eficient, rezultatele financiare sunt pe măsură.

Ce înseamnă optimizarea pentru a atinge performanța și care sunt principiile de bază pentru un management eficient al depozitului? Aflăm în continuare.

Pentru performanță, structura fizică a unui depozit este critică. Dacă depozitul are căi lungi, dacă spațiile de stocare necesită manipulări anevoioase, dacă nu se pot optimiza timpii de culegere de marfă, performanța este o cauză pierdută. De aceea, în prezent, o implementare de FluxVision WMS nu presupune doar o vânzare de software, ci și o analiză riguroasă în ceea ce privește performanța fizică a depozitului.

Software-ul trebuie să fie mai rapid decât elementele de execuție. Adică, cel care manipulează marfa, nu trebuie să aștepte o decizie din partea serverului, serverul trebuie să aibă pregătit următorul pas înainte ca acesta să se execute. Iar când marfa este manipulată de roboți, software-ul trebuie să fie foarte rapid. FluxVision WMS chiar este un software optimizat la maximum, astfel încât să funcționeze în timp real.

Operatorul uman trebuie să apese cât mai puține butoane. Pentru că supervizorul nu poate fi mai lent decât elementele de execuție din depozit. Și acest principiu se regăsește în FluxVision: ai de apăsat aceleași 3 butoane pentru a da în lucru fiecare comandă de livrare? Nicio problemă, le punem într-un flux de lucru automatizat, customizabil la fiecare client în parte, astfel încât supervizorul să apese un buton pe fiecare comandă, sau, să nu mai apese niciunul și tot fluxul de pornire comenzi să se execute automat.

Trebuie să existe o predictibilitate a capacității de livrare. FluxVision beneficiază de algoritmi care calculeaza timpul necesar pentru a livra o comandă și poate face, în funcție de programul de lucru al depozitului, o estimare pe zile.

FluxVision WMS este o soluție în cloud, care asigură o administrare automată și completă a tuturor activităților de depozitare pentru un număr nelimitat de entități. FluxVision este o soluție WMS de ultimă generație, care transformă toate operațiunile din depozit în operațiuni simple, intuitive și fără hârtii. Este disponibilă pe bază de abonament variabil, ceea ce elimină costurile suplimentare cu licențierea. Este integrată nativ cu SocrateERP, dar fiind o platformă open, se poate integra cu orice sistem informatic. Gradul ridicat de configurabilitate permite clienților care optează pentru FluxVision WMS să fie operaționali în cel mai scurt timp. Prin intermediul celor peste 100 de parametri funcționali editabili, FluxVision WMS poate fi setat direct de către client.

Un exemplu este cel al clienților de la Maracana, pentru care implementarea sistemului WMS pentru primul depozit a durat 21 de ore. Mai apoi, datorită ușurinței de operare a sistemului și a flexibilității sale, echipa Maracana a deschis singură depozitele de la București, Constanța, Pitești și Cluj, cu un minim de asistență remote din partea echipei BITSoftware, respectiv cu un efort de circa 8 ore pentru fiecare depozit. Aflați mai multe detalii din studiul de caz.

Gata de acțiune?

Leave a Comment