Întrebări frecvente

Ce este un sistem WMS?

Un sistem WMS (sistem de management al depozitelor) este o soluție software care oferă vizibilitate asupra tuturor stocurilor unei companii și care gestionează efectuarea operațiunilor din lanțul de aprovizionare.

Sistemul WMS poate fi de sine stătător sau poate fi integrat cu sistemul ERP, reprezentand în acest caz o soluție completă care acoperă toate activitățile de la preluarea comenzilor clienților și emiterea facturilor, până la încărcarea produselor pentru livrare.

Soluția WMS oferă posibilitatea de a crește nivelul de utilizare a forței de muncă, a spațiului și investițiilor în echipamente, printr-o mai bună coordonare și optimizarea utilizării resurselor de orice fel. În mod special, sistemele WMS sunt concepute pentru a îndeplini cerințele unui întreg lanț de aprovizionare, la nivel global, pentru companii de distribuție, retail, producție și servicii.

WMS Software Romania
managementul serviciilor de depozitare

Ce beneficii aduce o soluție WMS?

  • Ajută la optimizarea stocurilor
  • Crește acuratețea procesului de picking
  • Facilitează procesul de inventariere
  • Urmărește trasabilitatea loturilor
  • Reduce semnificativ timpul dedicat manipulării mărfurilor
  • Oferă informații în timp real cu privire la stocul de marfă
  • Contribuie la creșterea productivității operatorilor din depozit
  • Scurtează timpul de integrare a noilor operatori
  • Oferă vizibilitate crescută asupra tuturor activităților desfășurate în depozit

De ce WMS în cloud?

Datorită internetului și tehnologiei digitale, modelele de cumpărare ale clienților s-au schimbat și au adăugat complexitate lanțului de aprovizionare. FluxVision WMS în cloud oferă vizibilitate în timp real, scalabilitate și sensibilitate la reacțiile pieței.

Procesul de onorare a comenzilor omnichannel

Pentru a vă păstra competitivitatea, trebuie să vă adaptați rapid. FluxVision WMS în cloud susține procese de onorare a comenzilor complexe, omnichannel.

Nu plătiți suplimentar pentru actualizări

Cu FluxVision WMS aveți întotdeauna cea mai recentă versiune a software-ului, fără a fi nevoie să plătiți suplimentar. Costul abonamentului anual include acces automat la actualizările regulate programate fără costuri adăugate. La cerere, există posibilitatea dezvoltării de funcționalități suplimentare contra cost.

Reduceți costurile inițiale

Soluțiile în cloud oferă o rentabilitate aproape imediată a investiției și un cost total al investiției redus. Soluția vine pregătită pentru a se integra cu mai multe sisteme și soluții, pentru a conecta complet toate procesele dvs. logistice.

Nu există costuri pentru infrastructură IT sau costuri pentru administratori de hardware, sistem sau baze de date. Ceea ce era pe vremuri o cheltuială substanțială devine acum un cost de operare predictibil și mult mai mic, permițându-vă să păstrați marjele de profit.

Scalabilitate și flexibilitate

Piața de astăzi cere viteză. FluxVision WMS în cloud vă oferă scalabilitatea necesară pentru a extinde rapid operațiile lanțului de aprovizionare și a satisface condițiile schimbătoare ale pieței. La nevoie, pentru a putea acoperi perioadele de vârf sau alte schimbări, puteți adăuga cu ușurință noi utilizatori. Când vor apărea noi oportunități, veți fi pregătit.

Integrare perfectă – WMS și ERP

FluxVision WMS este integrată nativ cu SocrateERP, fiind dezvoltată pe platforma SocrateCloud. Fiind o platformă deschisă, permite, de asemenea, integrarea sistemului de administrare a depozitului cu orice alte sisteme informatice și dispozitive de care aveți nevoie în depozit.

Integrări FluxVision WMS

Ce activități acoperă un WMS?

Recepția mărfurilor se face cu ajutorul cititoarelor mobile de coduri de bare. Marfa este scanată în momentul în care sosește în depozit. Comenzile de aprovizionare sunt create în sistemul ERP, iar apoi transmise către WMS. În momentul recepției, diferențele dintre acestea și rezultatele scanării mărfurilor sunt consemnate și trimise înapoi către ERP în vederea actualizării comenzilor.

Așezarea mărfurilor în depozit. Cu ajutorul WMS-ului, operatorii din depozit au o imagine clară a spațiului disponibil pentru depozitare. Marfa poate fi așezată pe baza sugestiilor oferite de WMS, astfel încât accesul la aceasta sa se poată face cât mai rapid și spațiul disponibil pentru stocare să se utilizeze la maximum.

Pickingul reprezintă activitatea de colectare a mărfurilor din depozit și este realizata pe baza comenzilor client înregistrate în ERP. Operatorii vizualizează comenzile direct pe device-ul mobil și execută picking-ul conform traseului optim sugerat de WMS. Tehnologiile moderne permit în prezent efectuarea activității de picking prin diferite metode,cum ar fi pick-by-light sau pick-by-voice.

Împachetarea și etichetarea. După efectuarea picking-ului, comenzile client sunt împachetate în vederea livrării lor către destinație pe baza listelor de livrare generate de WMS. Cu ajutorul unei imprimante, se poate genera eticheta și se poate atașa pentru fiecare comandă, pentru ca aceasta să poată fi identificată mult mai ușor.

Livrarea. Comenzile sunt încărcate în mașini conform unor reguli prestabilite, în funcție de locația unde urmează sa fie livrate.

Inventarierea.Tot procesul de inventariere se face cu ajutorul FluxVision WMS pe baza listelor de inventar generate de acesta. Utilizarea de scanere de coduri de bare contribuie la creșterea acurateții și realizarea procesului de inventariere într-un timp mult mai scurt.

Solicitați o cotație de preț