Provocări și tendințe în industria de servicii logistice

Home / Servicii logistice / Provocări și tendințe în industria de servicii logistice

Cu toate presiunile constante (prețul combustibilului, resursele umane, lipsa investițiilor în infrastructură și, mai ales, presiunea constantă a clienților în zona tarifelor), și în ciuda creșterii masive a industriei, furnizorii de servicii logistice sunt nevoiți să facă față acestor provocări, dar și să creeze oportunități de dezvoltare.

 

În continuare, câteva dintre cele mai des întâlnite provocări pe care le-am identificat. Vă invităm să ne lăsați un comentariu în care să ne spuneți care sunt nevoile și provocările cu care vă confruntați dumneavoastră.

 

Resursele umane

Aceasta este una dintre cele mai presante provocări cu care se confruntă industria 3PL, și nu numai, fiind un aspect criticat și ridicat în majoritatea industriilor în România. Lipsa de personal conduce la pierderea eficienței și a productivității.

 

Sistemele informatice 

Într-o companie de servicii logistice, urmărirea comenzilor poate fi o sarcină dificilă, iar companiile de servicii logistice 3PL trebuie să investească doar într-un sistem de raportare care să se potrivească proceselor operaționale și în același timp să fie și rentabil.

 

Comunicarea rapidă și eficientă

Comunicarea și colaborarea deficitare între companiile de servicii logistice, transportatori și clienții finali poate avea un efect negativ asupra bunei funcționări a lanțului de aprovizionare.

 

Cerințele specifice 

Aceasta este o provocare majoră cu care se confruntă companiile, care în anumite cazuri nu sunt în măsură să răspundă nevoilor logistice specifice ale expeditorilor, cum ar fi ambalarea, livrarea la timp, serviciul clienți etc.

 

Infrastructura

Aceasta este o “durere” majoră pentru companiile de servicii logistice din majoritatea țărilor în curs de dezvoltare din lume. Unele dintre problemele cu care se confruntă pot include condiții rutiere proaste, conectivitate slabă, capacități inadecvate de transport aerian și maritim și lipsa modurilor de transport dezvoltate, cum ar fi căile ferate, căile rutiere și sistemul de transport pe apă. Sună familiar, nu? 

Tendințele pe piața serviciilor logistice

În ceea ce privește tendințele pe piața serviciilor logistice, se observă tot mai mult un focus pe tehnologie. Companiile de servicii logistice depind din ce în ce mai mult de tehnologie pentru colaborarea și comunicarea eficiente cu clienții. Tehnologia care permite digitalizarea și automatizarea industriei nu este utilizată doar pentru eficientizarea performanței și integrității, ci și pentru flexibilitatea operațională sporită și viteza schimbării. Furnizorii de servicii logistice vor descoperi tot mai mult avantajele investițiilor în soluții software inteligente, care pot oferi un avantaj competitiv. Soluțiile software specializate pentru logistică ajută la reducerea costurilor, la economisirea timpului și la creșterea eficienței operațiunilor.

  

Prin prisma experienței acumulate prin colaborarea cu clienții noștri din zona de servicii logistice, oferim soluții software care gestionează fiecare fază a proceselor logistice, de la aprovizionare și până la livrare către client.

 

FluxVision WMS, soluția de gestiune a depozitelor de ultimă generație, eficientizează activitatea prin stocarea fiecărui lot de marfă în locația potrivită și prin optimizarea rotației stocurilor, contribuind astfel la creșterea lichidității firmei. Procesele logistice optimizate cu ajutorul dispozitivelor mobile oferă posibilități multiple în ceea ce privește creșterea cifrei de afaceri și a segmentului de piață. Pe lângă soluțiile software, oferim și servicii de consultanță, pentru că alegerea și implementarea acestora reprezintă o investiție strategică.

Solicitați un demo FluxVision WMS!

Leave a Comment