Vreți să reduceți cheltuielile logistice și de depozitare?

Home / Servicii logistice / Vreți să reduceți cheltuielile logistice și de depozitare?

Unul dintre cele mai importante obiective ale companiilor de logistică din toată lumea, pe lângă creșterea performanței și atragerea de noi clienți, este reducerea cheltuielilor logistice și de depozitare. Și cum ar putea fi făcut acest lucru fără automatizarea și informatizarea tuturor proceselor existente în depozit?

Cu ajutorul unei soluții de management al depozitelor, companiile de logistică din România urmăresc câteva obiective:

  • Reducerea timpului de recepție / livrare și al serviciilor conexe
  • Reducerea numărului de erori
  • Valorificarea la maximum a spațiului de depozitare
  • Optimizarea rutelor
  • Optimizarea activității personalului din depozit

Pentru a atinge aceste obiective majore operatorii logistici pot utiliza structura informatică bazată pe o serie de soluții informatice (WMS, data collection) și tehnologia codurilor de bare.

Pentru optimizarea procesului de recepție se pot utiliza codurile de bare, dispozitivele handheld și sistemul WMS, care să preia automat informația conținută în codurile de bare despre marfa recepționată. În acest fel se reduce timpul de recepție și se reduc și eventualele erori umane care se pot produce în timpul recepțiilor manuale.

FluxVision WMS este responsabil și de optimizarea organizării mărfurilor în depozit, funcționalitate responsabilă de:

  • Dispunerea mărfurilor în zona de ambalare și livrare în funcție de volumul vânzărilor și de viteza de rotație a stocurilor
  • Descompunerea proceselor interne la nivel de activități și operații
  • Optimizarea rutelor și a planningului pentru rampa de încărcare în funcție de planul de livrări
  • Utilizarea la maximum a spațiului de depozitare

Prin utilizarea etichetelor cu coduri de bare, atât pe produse, cât și pe locații se îmbunătățește calitatea procesului de livrare, prin evitarea producerii de erori, dar și o scurtare a timpului de pregătire a comenzilor.

Utilizarea unui program de gestiune a stocurilor, precum și a tehnologiei codurilor de bare în depozit sunt cele mai la îndemână metode pentru reducerea cheltuielilor logistice și de depozitare.

WiSoft Professional Services este o companie cu peste 20 de ani de experiență în  soluții de business și de automatizare și optimizare a operațiunilor logistice. Prin gama noastră de produse, dar și prin modalitatea de interacțiune cu clienții, ne propunem să oferim soluții facile, transparente și accesibile, care în același timp sunt adecvate oricărui tip de activitate.

FluxVision este primul sistem WMS în cloud, bazat pe tehnologii de top. Disponibilitatea acestuia pe bază de abonament reduce cheltuielile cu licențele. Fiind o soluție în cloud, costurile de infrastructură se reduc la maximum, deoarece nu sunt necesare servere scumpe, calculatoare dedicate pentru a rula aplicația sau licențe pentru sistemele de operare, iar accesul se poate face de pe orice PC, laptop sau tabletă cu acces la internet.

Sunteți gata de acțiune? Haideți să discutăm!

Leave a Comment