Soluție de gestiune depozite în cloud vs. on-premise, o comparație obiectivă

Home / WMS / Soluție de gestiune depozite în cloud vs. on-premise, o comparație obiectivă

Dacă aveți în vedere în viitorul apropiat o investiție într-o soluție software pentru gestiunea depozitelor, atunci cu siguranță că ați făcut un research ca să vedeți ce soluții există la ora actuală pe piață și care sunt caracteristicile și beneficiile fiecăreia. Mulți furnizori promovează în continuare soluțiile WMS on-premise, dar sistemele de gestiune a depozitelor în cloud au avut în ultimii ani și continuă să aibă o creștere rapidă a nivelului de popularitate și a ratei de penetrare, datorită costurilor mai mici de proprietate și a implementării mai rapide. Să vedem în continuare câteva argumente.

Costurile soluției de gestiune a depozitelor

Vorbeam mai sus de costurile de deținere mai reduse pentru soluțiile WMS în cloud decât cele ale unei soluții WMS on-premise. Soluțiile WMS on-premise au costuri mai ridicate deoarece implică achiziționarea de licențe, mentenanța permanentă, costurile de întreținere și investițiile în infrastructură, pe când costurile unui WMS în cloud sunt mult mai mici.

Prin ce se diferențiază FluxVision WMS?

Prețuri flexibile – Pe bază de abonament variabil, elimină costurile suplimentare cu licențierea.
Implementare rapidă – Gradul ridicat de configurabilitate permite clienților să fie operaționali în cel mai scurt timp.
Configurare ușoară – Prin intermediul celor peste 85 de parametri funcționali editabili, setările FluxVision pot fi făcute direct de către client.
Platformă deschisă – FluxVision WMS poate fi integrat cu orice alte sisteme informatice, fără a necesita investiții în dezvoltări suplimentare.

Cei care au deja implementată o soluție WMS on-premise consideră probabil că, având în vedere investiția inițială pe care au făcut-o, trecerea la un sistem de gestiune a depozitelor ar însemna doar o investiție în plus, fără alte beneficii. Dar se înșală. Trecerea la un sistem WMS bazat pe o tehnologie de top înseamnă de fapt o creștere a performanțelor unui depozit. Mai mult decât atât, spre deosebire de soluțiile on-premise, la un WMS în cloud precum FluxVision, upgrade-urile sunt incluse ca și parte a serviciului, ceea ce înseamnă că software-ul este întotdeauna la zi și utilizatorii beneficiază de cele mai noi funcționalități pe care dezvoltatorul softului de depozitare le pun la dispoziția clienților săi.

Durata de implementare a soluției de gestiune a depozitelor

Durata de implementare este un alt beneficiu. Așa cum menționam anterior, durata de implementare a unei soluții WMS în cloud este mult mai scurta, de câteva săptămâni, pe când soluțiile on-premise ajung chiar și la câția ani până devin pe deplin funcționale.

Scalabilitatea soluției de gestiune a depozitelor

Scalabilitatea soluțiilor software pentru depozite atinge două fronturi. În primul rând, FluxVision poate fi operat de pe orice computer, PC sau tabletă cu o conexiune la Internet, fără a necesita setări hardware suplimentare și consumatoare de timp, ceea ce înseamnă că operatorii devin operaționali mai rapid, iar în al doilea rând, pot fi oricând activați sau dezactivați utilizatori în funcție de necesități.

Solicitați o prezentare personalizată!

Leave a Comment