5 beneficii pe care le aduce soluția FluxVisionWMS în depozit

Home / WMS / 5 beneficii pe care le aduce soluția FluxVisionWMS în depozit

Într-un domeniu în care eficiența și operativitatea sunt elemente esențiale pentru satisfacția clienților și pentru menținerea nivelului lor de încredere, sistemele de management al depozitelor sunt soluții obligatorii. 

 

Iată în continuare 5 beneficii, pe care soluția FluxVisionWMS reușește să le aducă în orice depozit. 

Trasabilitatea produselor 

Atunci când ai în depozit o varietate mare de produse, dacă nu poți găsi cu ușurință produsele, se pot produce întârzieri la expediere. Cu ajutorul caracteristicii sale de trasabilitate, FluxVisionWMS vă ajută să urmăriți traseul parcurs de un produs din momentul recepției și până la livrare, indiferent de numărul de operațiuni sau chiar depozite prin care acesta trece.

Picking eficient 

Operatorii de picking efectuează multe deplasări pentru colectarea unor articole care se regăsesc frecvent în comenzile clienților sau încercând să găsească produse ineficient organizate și să colecteze comenzi complexe din mai multe locuri. Cu ajutorul unor algoritmi, FluxVision WMS optimizează rutele de picking în interiorul depozitelor, astfel încât timpul de realizare a comenzii să scadă. De asemenea se reduce la minim numărul de erori deoarece nu se mai fac inversiuni sau identificări greșite de produse datorită faptului că acestea se scanează.

Număr redus de erori

De câte ori nu vi s-a întâmplat să auziți de cazuri în care s-au expediat produsele greșite, în cantitățile greșite sau la o altă adresă? Un coșmar pentru orice comerciant. Situații de acest gen vă pot face să pierdeți clienți dacă nu limitați astfel de erori, iar FluxVisionWMS este soluția perfectă care preia comanda exact și elimină erorile din procesul de picking, procesare și expediere a comenzii, nelăsând loc erorilor nedorite să-și facă simțită prezența.

Productivitate mărită și procese eficiente

Dacă business-ul se dezvoltă și crește numărul de clienți și, implicit, de comenzi, posibil să simțiți nevoia de mai mult: un spațiu de depozitare mai generos sau mai mulți angajați. Înainte de a lua orice decizie în acest sens, asigurați-vă că procesele sunt eficiente! O soluție de warehouse management precum FluxVisionWMS eficientizează procesele, crește productivitatea și reușește să optimizeze spațiul de depozitare, astfel că poate nu va mai fi nevoie de mai mulți angajați sau de un depozit mai mare, ci doar de resurse mai bine gestionate.

Indicatori de performanță

Fie ca vorbim despre companii din distribuție, servicii logistice sau producție, profitabilitatea acestora se bazează, în mare parte, pe eficiența și productivitatea depozitului. Atunci când acesta este bine organizat, iar activitățile de depozitare se desfășoară în mod eficient, rezultatele financiare sunt pe măsură.

 

Indicatorii de performanță pentru depozit sunt esențiali ca să puteți determina performanța depozitului, a proceselor, a fluxurilor și a operatorilor. Nu este nevoie de prea mulți indicatori, ca să aveți prea multe bătăi de cap cu interpretarea cifrelor, ci doar de cei esențiali, din care să vă dați seama în orice moment dacă lucrurile merg în direcția potrivită.

 

Pe lângă acestea 5 beneficii menționate, mai sunt desigur optimizări legate de comunicarea cu clientul, de faptul că aveți stocul în timp real și corect și că asta va reduce pierderea de vânzări și vă aduce de asemenea multe alte beneficii. Toate acestea se transformă în final în bani câștigați (sau economisiți). 

Aduceți îmbunătățiri în depozit. Solicitați un demo FluxVision WMS!

Leave a Comment