Noi funcționalități adăugate soluției FluxVision WMS

Home / WMS / Noi funcționalități adăugate soluției FluxVision WMS

Cea mai nouă versiune FluxVision WMS vine cu o serie de noi funcționalități care permit să eficientizați activitățile derulate în depozit. Vorbim aici despre dezvoltări în zone precum organizarea seriilor numerice în structuri complexe, cu beneficii majore pentru cei care folosesc serii unice, organizarea unităților de transport în ierarhii, ceea ce ușurează procesul de urmărire al structurilor complexe de cutii sau paleți, evidența ambalajelor pentru raportările către Agenția de Mediu, decodificarea customizată codurilor de bare compuse sau extinderea procesului de grupare a comenzilor pentru livrare prin adăugarea unor noi dimensiuni, și nu numai. Vedeți în continuare o descriere detaliată a celor mai importante funcționalități.

 

Organizarea seriilor numerice în structuri complexe

A fost dezvoltată posibilitatea de a organiza seriile numerice în WMS în structuri complexe, astfel încât dacă o serie numerică părinte este implicată într-o mișcare de depozit, toate celelalte serii numerice din structură se vor comporta identic.

Această nouă funcționalitate este utilă pentru toți cei care folosesc serii unice: telefonie, electricitate, gaz etc. Astfel, se poate ține ușor evidența unor structuri complexe, atât ca stoc (ce serii se regăsesc în structură), cât și ca alcătuire (cum este amplasat fiecare echipament în structură). Odată formată structura, toate manipulările fizice (mutare, transfer etc.) se fac scanând o singură dată “carcasa”. 

 

Organizarea unităților de transport (SSCC) în ierarhii

A fost dezvoltată posibilitatea organizării unităților de transport (SSCC-uri) în ierarhii. Astfel, paleții pot fi ierarhizați în structuri, fără a avea o anumită limită de niveluri. Mutarea paletului părinte duce la mutarea tuturor paleților din structură. Această funcționalitate este utilă pentru toți cei care folosesc unități de transport ierarhizate: cutii în cutii, cutii pe palet, paleți suprapuși etc.

Astfel se poate ține ușor evidența unor structuri complexe de cutii/paleți/etc. Odată formată structura, toate manipulările fizice (mutare, transfer etc.) se fac scanând o singură dată unitatea de transport părinte (de exemplu dacă sunt 10 cutii pe un palet, se poate muta individual fiecare cutie dar dacă se mută paletul se mută automat toate cutiile de pe el).

 

Evidența ambalajelor recepționate sau livrate pentru raportările pentru Agenția de Mediu

Pentru raportarea către Agenția de Mediu a ambalajelor cumpărate sau vândute s-a dezvoltat în WMS o fereastră în care sunt detaliate toate ambalajele declarate ca fiind ambalaje pentru raportare către Mediu în definirea articolului, funcție de cantitatea articolului care a fost vândut sau cumpărat. Astfel se pot obține datele preliminare pentru întocmirea unui raport conform cerințelor în vigoare privind raportarea către mediu. 

 

Tipărirea AWB-ului în timp real

A fost dezvoltată posibilitatea tipăririi AWB de pe terminalul mobil prin Telnet. Pentru a se realiza această operațiune este necesar ca la nivelul comenzii client să se fi stabilit deja toate detaliile de expediție necesare curierului setat. Setarea acestor parametrii la nivelul comenzii client este o dezvoltare disponibilă din această versiune.

Această nouă dezvoltare este utilă pentru toți cei care expediază marfa prin curieri. Se poate tipări AWB-ul în timp real pe baza situației rezultate în urma procesului de ambalare.

 

Recepție cu sortare

A fost dezvoltată o functionalitate nouă în procesul de recepție și putaway, „Recepție cu sortare”. În procesul de recepție se poate sorta marfa în containere temporare (SSCC-uri) conform poziționării ei la raft (fiecare articol corespunzător locației). În următorul pas sistemul propune locațiile în care trebuie pus fiecare articol, optimizand traseul pentru putaway.

Funcționalitatea este utilă pentru toți cei care primesc de la furnizori mărfuri mixate; în general cei care comercializează produse de mici dimensiuni. Beneficii:

  • Se pot număra foarte ușor produsele recepționate prin scanarea fiecare obiect în parte
  • Produsele sunt sortate automat în cutii separate; FluxVision WMS indică recepționerului în ce cutie să pună fiecare produs
  • Cutiile rezultate în urma procesului de recepție se pot grupa astfel încât produsele să fie puse la raft printr-un traseu optim, printr-o singură parcurgere a depozitului.

Decodificarea customizata a codurilor de bare compuse

În fluxul de parametrizare a articolelor a fost adaugat un nivel superior acestora. Acest nivel se poate ierarhiza nelimitat. În fereastra de decodificare customizata a codurilor de bare compuse sau coduri QR nestandardizate GS1, dar care conțin mai multe informații logistice, au fost adaugate și câmpurile articol și categorie articol, făcând mai flexibilă decodificarea.

Această posibilitate este utilă pentru toți cei care primesc de la furnizori mărfuri etichetate cu coduri de bare, dar care nu respectă standardul internațional GS1, cu precădere industria alimentară și farmaceutică.

Se pot configura în sistem orice formate atipice de coduri de bare, în special codurile de bare compuse care conțin mai multe informații într-un singur cod, astfel încât să se extragă din ele toate informațiile utile: articol, lot, dată expirare etc.

 

Extinderea procesului de grupare a comenzilor pentru livrare

A fost extins procesul „Grupeaza comenzi livrare”, fiind adaugate dimensiuni noi de grupare, cum ar fi: Greutate comanda, Volum comanda, Numar linii, Cantitate comanda.

Toți cei care comercializează produse de mici dimensiuni în cantități mici, cum ar fi magazinele online, pot grupa automat comenzile de livrare după criterii care să asigure că:

  • Toate comenzile din grup sunt culese pe un traseu optim (o singură parcurgere a depozitului)
  • Se analizează volumetria produselor astfel încât comenzile din grup pot fi amplasate pe o singură unitate de transport (palet, cărucior etc.)

 

Selectarea lotului dorit

A fost adăugată posibilitatea de a selecta lotul dorit (decizie umană) pe linia de confirmare de ieșire. Este cazul în care operatorul are libertatea de a alege lotul manual, dintre loturile disponibile, cu respectarea încadrării în datele de expirare impuse.

Util pentru toți cei care comercializează produse cu lot/dată expirare iar contractele cu clienții le cer să încalce regula FIFO/FEFO. Astfel, se pot livra clientului exact loturile/datele de expirare promise.

 

Tipărirea la livrare a documentelor adiționale

A fost extinsă funcționalitatea de tipărire a atașamentelor aferente articolelor. Se poate opta și pentru tipărirea lor în funcție de cantitatea livrată (câte un exemplar pentru fiecare unitate livrată). De asemenea este posibilă și tipărirea de atașamente la nivel de terț. Ambii parametri sunt disponibili atât la livrare cât și la recepție.

Funcționalitatea este utilă pentru toți cei care trebuie să tipărească la livrare documente adiționale: garanții, instrucțiuni de utilizare/montaj etc. Se pot tipări automat diverse documente în timpul procesului de ambalare. În funcție de setări, WMS scoate automat la imprimanta postului de lucru toate documentele care trebuiesc incluse în colet.

 

Obligativitatea introducerii datelor exclusiv prin scanare

Se pot customiza câmpurile ferestrelor telnet astfel încât să fie obligatorie introducerea datelor exclusiv prin scanare, limitând astfel posibilitatea de introducere manuală a codului de bare în câmpul scanabil. Customizarea se face printr-un parametru specific pe câmpurile ferestrelor telnet.

Această nouă funcționalitate este utilă pentru toți cei care vor să se asigure că muncitorii respectă indicațiile.

În anumite situații muncitorii din depozit pot încerca din comoditate să trișeze; de exemplu li se spune să pună un produs la locația X, dar pentru că este departe muncitorul introduce manual codul locației pe terminalul mobil și pune produsul altundeva. Cu această setare muncitorul va fi obligat să scaneze codul de bare al locației respective.

Aduceți îmbunătățiri în depozit. Solicitați un demo FluxVision WMS!

Leave a Comment