Costuri operaționale reduse și eficientizarea utilizării spațiilor de depozitare pentru distribuitori

Home / Distribuție / Costuri operaționale reduse și eficientizarea utilizării spațiilor de depozitare pentru distribuitori

Dacă vorbim despre companii care activează în zona de distribuție, gestionarea activităților de depozitare și a costurilor aferente acestor operațiuni devine o prioritate de grad zero.

Din dorința de a oferi clienților săi produse complete și competitive, am inclus în suita noastră de soluții dedicate companiilor de distribuție o soluție de gestiune a depozitelor, FluxVision, integrată nativ cu SocrateERP și care automatizează operațiunile de intrare, ieșire și depozitare efectivă. FluxVision beneficiază de cel mai ridicat grad de configurabilitate, comparativ cu celelalte produse aflate pe piață la ora actuală, ceea ce le permite clienților care optează pentru soluția de gestiune a depozitelor să fie operaționali în cel mai scurt timp. Prin intermediul acestui motor customizabil de reguli sunt coordonate activitățile de depozitare, având efecte directe asupra îmbunătățirii productivității, a utilizării spațiului și a gradului de satisfacție al clienților.

Operațiunile de intrare permit recepția mărfii în depozit prin legarea recepției fie de detaliile din comanda furnizor, fie de retururi sau de codurile de produse.

Soluția de gestiune a depozitelor permite planificarea livrărilor, oferind posibilitatea de a prioritiza comenzile care trebuie livrate imediat, ținând cont și de resursele umane (manipulatori, gestionari, etc.) existente în depozit și de termenele de livrare stabilite. Pot fi create livrări multiple într-o singura zi, având în vedere criterii precum data promisa, prioritatea comenzilor, destinația de livrare etc. Prin utilizarea FluxVision crește satisfacția clienților privind livrările de marfă, cu posibilitatea de a onora livrări parțiale sau complete, dar și prin creșterea acurateții gestiunii comenzilor și a respectării timpilor de livrare. De asemenea, pot fi definite reguli speciale pentru culegerea mărfii din depozit și criterii specifice pentru planificarea livrărilor, pentru a putea prioritiza livrările către clienții cei mai importanți.

FluxVision automatizează mișcarea mărfii în depozit, optimizând spațiul, resursele și valoarea stocului, gestiunea putându-se face pe mai multe nivele: culoar, rând, celula, poziție. Sistemul permite mai departe organizarea locațiilor in zone. Alocarea pe zone, ridicarea mărfii și reaprovizionarea se pot face atât pentru întreg depozitul, cat și numai pentru o anumita zona/celula. FluxVision furnizează, totodată, statistici extrem de utile, cum ar fi vizitele într-o locație, configurația zonelor și livrările de produse, permițând alocarea unui spațiu suficient de mare înlocațiile cu acces facil, de unde produsele sunt mișcate mai des.

Soluția noastră de gestiune a depozitelor este una adaptabila și flexibila, care permite orice modificare pentru a-l alinia la schimbările gamei de produse, designului depozitului, practicilor de business și ale regulilor contabile. Regulile după care funcționează FluxVision sunt definite și organizate în strategii eficiente și inteligente, în scopul de a maximiza productivitatea operatorilor din depozit și de a eficientiza utilizarea spațiilor de depozitare.

Solicitați o prezentare

Leave a Comment