Creșterea performanței în depozit

Home / WMS / Creșterea performanței în depozit

În fiecare zi avem la dispoziție o cantitate limitata de timp, energie și atenție. Vi s-a întâmplat ca la finalul zilei să vi se pară că nu ați folosit timpul eficient? Sau ca ați irosit energia, iar atenția a fost împărțită între zecile de lucruri pe care le aveați de făcut? Când timpul este cea una dintre cele mai valoroase resurse, cum vă asigurați că timpul neproductiv în depozitul dumneavoastră scade? 

Ce este timpul neproductiv?

 

Structura timpului de muncă a operatorului din depozit serveşte la analiza ponderii categoriilor de timp productive şi neproductive, reglementate şi nereglementate, depistarea rezervelor de creştere a productivităţii muncii prin aplicarea măsurilor organizatorice şi reproiectarea balanţei timpului de muncă.Timpul de muncă este timpul de care dispune un executant pe durata reglementată a zilei de muncă. Se compune din timp productiv şi neproductiv.

 

Timpul productiv este acela în care se efectuează lucrările necesare realizării sarcinii de muncă. Timpul neproductiv înseamnă întreruperi sau că se efectuează acţiuni care nu sunt necesare pentru realizarea sarcinii sale de muncă. 

 

Cum susține FluxVision WMS creșterea performanței în depozit?

 

Se poate face optimizare într-un depozit și fără WMS, dar optimizarea nu va ajunge niciodată la nivelul de performanță pe care îl poți atinge cu WMS. Deci, dacă vreți să optimizați performanța depozitului prin reducerea costurilor, atunci FluxVision WMS este soluția. Ca principiu general, un WMS ajută personalul în a-și desfășura activitatea mai repede, mai corect și mult mai controlat.

 

Ce optimizează FluxVision în depozit?

Picking mai rapid și cu greșeli minime

Datorită algoritmilor de optimizare a rutelor de picking, FluxVision WMS ajută personalul să aleagă mai rapid comenzile. De asemenea se reduce la minim numărul de erori deoarece nu se mai fac inversiuni sau identificări greșite de produse datorită faptului că acestea se scanează. 

Așezarea mărfurilor pe rafturi

Mărfurile nu vor mai fi grupate pe categorii sau furnizori, ci vor fi puse oriunde în depozit, în funcție de anumite criterii, softul știind unde au fost puse și de unde trebuie luate. Asta ajută la un grad de încărcare mai mare al depozitului.

Trasabilitatea

Veți ști oricând cine ce operație a făcut și ce produs la ce client s-a dus, pentru că prin scanare softul înregistrează locația, produsul, persoană, comandă, timpul de execuție.

Măsurarea activităților și proceselor și introducerea de indicatori de performanță KPI

Veți ști în permanență, la un click distanță, ce operații a făcut fiecare operator din depozit și cât de performant este în a-și atinge targetul. De asemenea vei putea lega asta de un sistem de bonusare.

Aduceți îmbunătățiri în depozit. Solicitați un demo FluxVision WMS!

Leave a Comment