Vreți să creșteți profitabilitatea depozitului?

Home / WMS / Vreți să creșteți profitabilitatea depozitului?

Fie ca vorbim despre companii din distribuție, retail sau servicii logistice, profitabilitatea lor se bazează, în mare parte, pe eficiența și productivitatea depozitului. Atunci când acesta este bine organizat, iar activitățile se desfășoară în mod eficient, rezultatele financiare sunt și ele pe măsură. 

 

Faceți un audit de calitate

Ca să aflați unde pot face îmbunătățiri în privința modului în care depozitul funcționează în prezent și a proceselor logistice, este nevoie să faceți un audit de calitate. Din păcate, puțini owneri de business includ în strategia lor un audit. Auditul depozitului trebuie să devină un must-have, un proces anual de revizuire a productivității, a eficienței proceselor din depozit, a fluxurilor de lucru. 

 

Alegeți indicatorii de performanță 

Indicatorii de performanță pentru depozit sunt esențiali pentru determinarea performanței depozitului, a proceselor, a fluxurilor și a operatorilor. Nu este nevoie de prea mulți indicatori, ca sa aveti prea multe bătăi de cap cu interpretarea cifrelor, ci doar de cei esențiali, din care să vă dați seama în orice moment dacă lucrurile merg în direcția potrivită.

 

Noi am identificat o serie de KPI pentru industria de servicii logistice, dar și indicatori de performanță pentru industria de distribuție. Voi ce alți KPI urmăriți? 

 

Oferiți servicii de calitate 

Grija pentru client are un impact important asupra profitabilitatii depozitului. Un client mulțumit va recomanda serviciile dumneavoastră, generând astfel mai mult business.

 

Implementați o soluție de management al depozitelor (WMS)

Una dintre cele mai rapide modalități de îmbunătățire a profitabilității, productivității și eficienței depozitului este implementarea unui sistem WMS. Această soluție permite să gestionați fiecare aspect al operațiunilor logistice, de la recepție și până la livrare. 

 

Rezultatele implementării sistemului FluxVision WMS constau în reducerea costurilor operaționale, eliminarea erorilor, precum și oportunități pentru creșterea viitoare.

  • Productivitate crescuta. Puteți optimiza fiecare aspect al activităților din depozit, prin reducerea costurilor și al timpului de execuție.
  • Monitorizare în timp real. Puteți vedea în orice moment dacă sunt respectate procesele stabilite pentru buna funcționare a depozitului.
  • Controlul inventarului. Vremea în care se putea lucra în mod tradițional cu hârtie și pix este de mult istorie. Schimbarea și evoluția business-urilor din ultimii ani impun folosirea unui sistem automat de gestionare a stocurilor. Acesta reduce numărul erorilor și durata procesului de inventariere.
  • Costuri reduse. Costurile de manipulare sunt mai mici, deoarece se reduc sau se elimina complet sarcinile manuale și acțiunile repetitive și redundante.
  • Satisfacția clientului. Cu FluxVision WMS vă puteți asigura în orice moment că aveți un inventar corect și ca puteți respecta termenul de livrare al comenzilor. 

Solicitați un demo FluxVision WMS!

Leave a Comment