Cum să creșteți profitabilitatea depozitului

Home / WMS / Cum să creșteți profitabilitatea depozitului

Profitabilitatea afacerii dvs. se bazează, în mare parte, pe eficiența și productivitatea depozitului. Atunci când depozitul este bine organizat, iar activitatea se desfășoară în mod eficient, rezultatele financiare vor fi pe măsură. Cum se face, deci, să vă asigurați că depozitul dumneavoastră este profitabil? Am pus cap la cap o listă de metode care să vă ajute să vă eficientizați procesele și să reduceți costurile, astfel încât să vă asigurați că rentabilitatea depozitului va crește.

Auditați depozitul

Nu puteți ști unde se pot face îmbunătățiri până nu evaluați modul în care depozitul funcționează în prezent. Din păcate, auditarea activității unui depozit nu constuie o parte integrată a multor strategii de afaceri. Auditul depozitului ar trebui să devină un must have, un proces anual de revizuire a productivității forței de muncă, a fluxurilor de lucru, pentru a face un bilanț și a ști cum stați.

Stabiliți indicatori de performanță ai depozitului (KPI)

Stabilirea unor indicatori de performanță ai depozitului este esențială ca să puteți determina performanța depozitului, a proceselor, a fluxurilor și a operatorilor. Nu este nevoie de prea mulți indicatori, ca să aveți prea multe bătăi de cap cu interpretarea cifrelor, ci doar de câțiva esențiali, din care să vă dați seama în orice moment dacă lucrurile merg în direcția potrivită.

Pregătiți corespunzător forța de muncă

Unul dintre costurile cele mai importante este cel cu forța de muncă. Dacă vă doriți un depozit eficient, primul pas este să aveți operatori eficienți, bine pregătiți și productivi. În acest sens, aveți nevoie de un set de indicatori de performanță individuali, care să vă dea ocazia să le evaluați activitatea și să îi recompensați pe cei care își îndeplinesc corect și la timp sarcinile sau să îi mustrați pe cei care nu îndeplinesc standardele. Mai mult de atât, un calcul al timpului mediu de realizare a sarcinilor în depozit este esențial. Altfel, dacă stabiliți un timp de realizare prea lung, operatorii se vor folosi de întreaga perioadă, chiar dacă sarcina atribuită putea fi realizată într-un timp de lucru mult mai scurt.

În cazul în care depozitul dvs. gestionează o mulțime de sarcini manuale, repetitive, incercați să identificați metode de a le automatiza, măcar pe unele dintre ele, sau încercați mai multe scenarii pentru a vedea cum se poate reduce intervalul de timp de realizare.

Încurajați participarea activă a operatorilor

Una dintre cele mai bune metode de stimulare a profitabilității și a productivității este prin încurajarea atitudinii proactive a angajaților, făcându-i să se simtă cu adevărat ca o parte importantă a afacerii dumneavoastră. Din moment ce depozitul este sursa dumneavoastră de bani, faceți-i pe angajați să înțeleagă aportul pe care activitatea lor o are în succesul afacerii.

Dați-le angajaților șansa de a oferi feedback cu privire la modul în care procesele pot fi îmbunătățite în depozit. Această practică este importantă din două motive. În primul rând, operatorii pot identifica mult mai ușor ineficiențele și pot sugera zone de îmbunătățire pe care este posibil să nu le fi luat niciodată în considerare. În al doilea rând, în cazul în care optimizările vor fi ca urmare a sugestiilor lor, vor fi mai ușor de pus în aplicare și de acceptat de către ei. Ei se vor simți dreptul de proprietate asupra ideilor și vor fi gata să le pună în aplicare.

Asigurați un Serviciu Client impecabil

Grija asupra clientului are un impact major asupra profitabilității depozitului. În primul rând, costul comenzilor trimise înapoi de client se dublează, iar în al doilea rând, un client mulțumit nu va căuta alt furnizor și va deveni putea recomada mai departe serviciile dumneavoastră, generând astfel mai mult business. Prin urmare, reducerea numărului de erori în depozit este esențială.

Implementați o soluție de management al depozitelor (WMS)

Una dintre modalitățile cele mai rapide de îmbunătățire a profitabilității, productivitatății și eficienței depozitului este prin implementarea unui sistem de management al depozitelor (WMS). Această soluție va permite să vă gestionați fiecare aspect al operațiunilor dumneavoastră, de la recepție la livrare, cu ajutorul identificării pe baza codurilor de bare. Rezultatele implementării unui sistem WMS constau în reducerea costurilor operaționale, eliminarea erorilor, precum și oferirea de oportunități pentru creștere economică viitoare.

Mai exact, implementarea unui sistem WMS înseamnă:

  • Productivitate crescută. Cu un WMS puteți optimiza fiecare aspect al activităților din depozit. Acest lucru duce la o reducere, atât în privința costurilor de muncă, dar și a timpului.
  • Monitorizarea în timp real. Dacă aveți o soluție WMS în loc, puteți urmări datele în timp real pentru a vedea dacă sunteți în limitele indicatorilor de performanță pe care i-ați stabilit pentru depozit.
  • Controlul inventarului. În loc să lucrați cu hârtie sau cu foi de calcul, acum aveți sisteme precise și automate de gestionare a stocurilor. Acest lucru minimizează erorile făcute.
  • Costuri mai reduse. Costurile de manipulare sunt mai mici prin implementarea unui WMS, deoarece rezultă mai puțin timp irosit pe sarcini manuale.
  • Satisfactia clientului. Sistemul WMS vă asigură că aveți un inventar corect și că puteți respecta termenul de livrare al comenzilor client, asigurând un nivel superior de servicii. Un sistem de management al depozitelor vă asigură, de asemenea, un spațiu comun care conține toate datele referitoare la clienții actuali, dar și un istoric al comenzilor fiecăruia. În plus, puteți realiza cu ușurință rapoartele care au nevoie.

Cu timpul pe care îl salvați prin implementarea unei soluții WMS, veți fi capabil să creșteți volumul de lucru, generând profituri mai mari.

Concluzie

Depozitele au un mare potențial de îmbunătățire și de a genera profituri mai mari. Acestea sunt locuri în care lucrurile pot degenera cu ușurință și pot cauza pierderi materiale. Dar, prin punerea în practică a tuturor metodelor descrise mai sus, veți începe să vedeți rezultatele în marjele de profit.

Cereți o prezentare personalizată a soluției FluxVision WMS

Leave a Comment