De la hârtie la informații în timp real în depozit

Home / WMS / De la hârtie la informații în timp real în depozit

Vorbim cu mulți clienți potențiali (administratori de depozit, directori de logistică operațiuni) care doresc să-și îmbunătățească operațiunile și eficiența depozitului. De cele mai multe ori, aceștia ne cheamă atunci când nu mai pot suporta “durerea”. Și de obicei problemele dureroase sunt aceleași:

– Mărfurile sunt stocate greșit și sunt ulterior pierdute prin depozit
– Erori de tot felul, de la recepție, put away, picking, etc.
– Trimiterea cu  întârziere a comenzilor
– Costuri mari, îndeosebi datorita celor deja expuse mai sus

Cu cat organizația este mai mare, cu atât devin și durerile mai intense. Iar când informațiile sunt ținute pe foi de hârtie sau în spreadsheet-uri, găsirea informațiilor corecte la momentul potrivit devine o sarcină destul de dificilă. Planificarea activității, cum ar fi picking-ul, este o sarcina care se realizează manual: responsabilii sortează listele de picking în funcție de priorități și le înmânează operatorilor. După sortare și picking, comenzile sunt pregătite pentru expediție, iar informațiile urmează a fi înregistrate manual (indiferent de forma și instrumentul utilizat) pentru a fi ulterior folosite la facturare și raportare. Înregistrarea manuală a informațiilor este însa cauzatoare de multe și mari erori.

 

Ieșirea la liman dintre hârtii, spreadsheet-uri și din labirintul introducerii manuale a datelor este posibilă, aducătoare de avantaje, dar și ea, la rândul ei, necesită o investiție de timp, bani și de acceptare a schimbării. Sistemele de ultima generație de management a depozitelor pun datele (comenzi, informații despre inventar, informații SKU etc.) într-o bază de date disponibilă pentru a executa operațiuni, inclusiv primirea, gestionarea locației, alegerea, ambalarea, transportul etc. și folosesc scanere de coduri de bare, care direcționează în mod electronic sarcinile pentru lucrătorii din depozit.

FluxVision WMS primește instrucțiuni prin intermediul scannerelor și trimite informațiile către baza de date pe măsură ce lucrările sunt finalizate. Totul este înregistrat în timp real: cine a făcut ce, unde și când. Un beneficiu major este trasabilitatea pe care FluxVision v-o oferă cu privire la mărfurile depozitate, precum și existenta unui sistem perpetuu de inventariere în timp real, astfel încât să nu mai existe neconcordante între informațiile din acte și cele din depozit. Baza de date este o sursa bogată de informații operaționale care pot servi ca suport pentru orice fel de raport sau analiză.

Solicitați o prezentare personalizată!

Leave a Comment