Criterii de selecție a unui sistem de management al depozitelor (WMS)

Home / WMS / Criterii de selecție a unui sistem de management al depozitelor (WMS)

Rolul unui sistem de management al depozitelor (WMS) este acela de a gestiona depozitarea și distribuția intra și inter depozite sau alte centre logistice. Companii din diverse industrii pot folosi tehnici și instrumente de management al stocurilor pe tot parcursul proceselor și care pot avea în vedere selecția unui sistem WMS integrat sau de sine stătător.
Dacă aveți în vedere impementarea unui sistem de gestiune a depozitelor, atunci acest post vi se adresează. Citiți-l până la final pentru a înțelege care sunt premisele pentru selecția corectă a unui sistem WMS.

Cine are nevoie de un sistem WMS?

Companii din logistică, distribuție, producție sau orice alt tip de business care are de-a face cu stocuri mari și care are nevoie de un sistem WMS pentru a-și gestiona operațiunile. Indiferent de industrie sau de locul pe care compania îl ocupă pe lanțul de distribuție, rolul esențial al unui WMS este acela e a gestiona eficient stocurile, indiferent de numărul de locații.

Varietatea în managementul inventarului determină în mare parte selecția unei soluții WMS. Administrarea depozitelor multiple, JIT management, rezervarea de stocuri, procesele de expediere și de transport sunt câteva dintre problemele pe care sistemul WMS le rezolvă. În timpul procesului de selecție, asigurați-vă că luați în considerare toate procesele de business, astfel încât sistemnul de management al stocurilor să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Procesele trebuie documentate, la fel și orice alte modificări suplimentare pe care doriți să le aduceți acestora prin implementarea sistemului WMS.

Criterii de selecție WMS

Câteva criterii de luat în considerare în alegerea sistemului WMS potrivit afacerii dumneavoastră:

  • Flexibilitatea unui sistem de management al depozitelor – Fiecare afacere este unică. Fiecare business are propriile sale procese, produse și angajați, iar soluția software utilizată trebuie să fie capabilă se se adapteze perfect nevoilor specifice. Deși această capacitate de adaptare poate include mai multe aspecte care țin de specificul afacerii dumneavoastră, soluția WMS trebuie să fie capabilă de a se integra cu alte soluții software pe care le utilizați, abilitatea de a crea și de a gestiona fluxurile interne și să automatizeze gestiunea stocurilor.
  • Partenerul de implementare WMS – Un sistem WMS bun are nevoie de o echipa de implementare pe măsură. Partenerul de implementare trebuie să înțeleagă nevoile specifice din industria din care faceți parte, astfel încât să asigure un proces de implementare de succes
  • Integrarea cu soluții ERP, CRM – O soluție WMS oferă informații specifice activității de depozitare, de gestiune a stocurilor, dar cum se văd aceste informații în contabilitate, cum gestionați relațiile cu clienții, cum puteți avea acces la diverse raportări importante pentru afacerea dumneavoastra? Soluția FluxVision WMS este integrată nativ cu SocrateCloud, platforma completă de business ERP & CRM & BI.
  • Urmărirea stocurilor – Dispune soluția de management al depozitelor de resurse adecvate de urmărire a stocurilor? Prin scanarea codurilor de bare, FluxVision WMS face o actualizare automată a stocurilor, indiferent de locația acestora.
  • Scalabilitatea – Sistemul WMS potrivit trebuie să vă permită administrarea automată și completă a tuturor activităților de depozitare pentru un număr nelimitat de entități. FluxVision WMS este flexibil și scalabil și se adaptează rapid la orice modificare ulterioară pe care o veți face fluxurilor dumneavoastră, prin intermediul celor 70 de parametri direct editabili de către utilizator.
  • Securitatea – Selecția unui WMS trebuie să țină cont și de gradul de securitate al datelor. FluxVision WMS vă permite să controlați accesul tuturor la procese și operațiuni, fiecare utilizator poate primi acces personalizat doar la informațiile și funcționalitățile de care are nevoie, iar protocoalele de comunicare asigură securitatea și integritatea datelor.
  • Reducerea costurilor – Implementarea unei soluții de management al stocurilor și depozitelor vă va permite să reduceți costurile prin monitorizarea, eficientizarea și optimizarea proceselor interne și a activității operatorilor din depozit.
  • Creșterea calității managemetului stocurilor – Care sunt procesele din cadrul depozitelor care pot fi optimizate? Unde se pierde timp sau unde sunt sincope în transmiterea corectă a informațiilor? FluxVision WMS automatizează și optimizează toate operațiunile care au loc în depozit, de la recepție și până la livrare și duce la o creștere a calității managementului stocurilor și a satisfacției clienților.
  • Automatizarea și urmărirea proceselor – Această automatizare nu înseamnă în mod automat o robotizare a activității de depozitare.  Pentru multe firme, automatizarea care va oferi cea mai bună rentabilitate a investiției este pur și simplu de urmărirea stocurilor și automatizarea inventarului prin utilizarea tehnologiei codurilor de bare și actualizarea automată a informațiilor corecte în contabilitate.  

Care este cel mai bun sistem WMS?

Cel mai bun sistem de management al stocurilor și depozitelor este diferit de la business la business, pentru ca fiecare companie are propriile sale nevoi și trăsături specifice. De aceea există o varietate de sisteme WMS pe piață, din care trebuie să îl alegeți pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră, indiferent de schimbările care vor interveni în viitor.

Solicitați o prezentare personalizată a soluției FluxVision WMS

Leave a Comment