Transformați costurile de depozitare în profit

Home / WMS / Transformați costurile de depozitare în profit

Întrucât este un foarte bun moment de făcut un bilanț al activității primei jumătăți de an, ar fi momentul să analizați și operațiunile de depozitare și costurile pe care acestea le generează și să găsiți o modalitate de a transforma aceste costuri în profit.

O privire rapidă vă poate oferi indicii valoroase asupra problemelor care pot fi rezolvate, fie cu ajutorul tehnologiei, fie cu ajutorul unui consultant logistic.

Actualizați procesele

În ultimii ani, cerințele de consum s-au schimbat, antrenând la modificări pe întreg lanțul de aprovizionare, care s-a schimbat și el destul de mult. Ar trebui, în consecință, să vă examinați, testați și ajustați și procesele din depozit, pentru a fi la înălțimea așteptărilor. Actualizarea și definirea unor procese standard vă vor fi de folos și la instruirea unor noi membri în echipa de operatori în depozit, ceea ce se poate dovedi de mare folos, mai ales în perioadele în care crește nevoia de lucrători sezonieri.

Reduceți stocurile

Indiferent dacă desfășurați o afacere cu un centru de distribuție 3PL sau cu un depozit propriu, stocarea excesivă poate fi o scurgere a rentabilității companiei dvs. Excesul de inventar este o problemă obișnuită pentru distribuitori, deoarece tind să facă achiziții mari ale unui singur produs pentru a obține reduceri de cantități în vrac. Stocarea unui excedent de inventar este una dintre cele mai frecvente greșeli de depozitare.

De ce e important să reduceți stocurile? Stocurile înseamnă bani. Atâta vreme cât țineți stocuri mari în depozit, înseamnă că aveți bani blocați. O modalitate de reducere a stocurilor excesive este aceea de a avea comenzi mai mari livrate în loturi mai mici. Profitați de acest timp pentru a evalua structura depozitului și pentru a găsi metode de a optimiza utilizarea spațiului și a productivității depozitului, astfel încât fiecare metru pătrat al depozitului să fie folosit cât mai bine.

Măsurați costurile cu forța de muncă

Costurile cu forța de muncă reprezintă de obicei cel mai mare cost în operațiunile de depozitare și pot reprezenta până la 50% din costul total de operare. În timp ce unele companii încearcă să urmărească manual costurile forței de muncă cu foi de calcul și cartele de pontaj, aceste metode nu vă arată în timp real dacă operatorii înțeleg și realizează corect sarcinile de lucru și deci nu vă oferă o perspectivă clară asupra eficienței lor.

Utilizarea unui sistem de management al depozitelor vă permite să identificați sarcinile de lucru care pot fi corectate sau indivizii care trebuie să beneficieze de instructaj. Informațiile colectate vă ajută să identificați individual fiecare operator și fiecare operațiune cu timpul de realizare. Sistemul WMS să permite să obțineți o imagine mai clară a volumului de muncă, precum și a resurselor de care beneficiați, astfel încât să vă puteți asigura că lucrați inteligent ca să maximizați profitabilitatea.

Aceste capacități de a optimiza productivitatea și de a reduce costurile vă vor oferi un avantaj competitiv valoros și serios.

Asigurați trainingul adecvat

Ok, aveți instrumentele necesare gestiunii depozitului, dar știu și operatorii să le utilizeze în mod corespunzător?

Doar pentru că acum majoritatea oamenilor folosesc telefoanele inteligente nu înseamnă că știu cum să folosească în mod corespunzător un cititor de coduri de bare, un dispozitiv handheld sau o tabletă. Nu toată lumea știe să utilizeze tehnologia pe care noi o punem la dispoziție și, din experiența noastră am observat că, mulți se feresc să spună că nu știu sau să pună întrebări.

Ca furnizori de soluții software pentru logistică, oferim trainiguri specializate pentru soluțiile noastre, dar avem nevoie și de ajutorul dumneavoastră pentru a asigura succesul acestor sesiuni de training, prin promovarea ideii în rândul angajaților că tehnologia ne îmbunătățește viața și ne ușurează munca.

Eliminați stocurile învechite

Fiecare metru pătrat din depozit poate genera venituri dacă este utilizat corespunzător. Atunci când stocurile rămân blocate și nu se mișcă pentru o perioadă lungă de timp, vă împiedică să folosiți acel spațiu de depozitare pentru stocuri care pot genera bani. Utilizarea spațială în depozite și centre de distribuție este esențială pentru generarea veniturilor și pentru producerea unor măsuri pozitive de performanță a forței de muncă.

Rularea unui raport de viteză de rulare a stocurilor vă poate oferi informațiile necesare pentru a lua cea mai bună decizie cu privire la stocurile învechite.

Fiți gata și fiți deschiși la schimbare ca să nu rămâneți în urmă!

Leave a Comment