Monitorizarea și vizualizarea în timp real, factori de succes pentru depozitul modern din producție

Home / Producție / Monitorizarea și vizualizarea în timp real, factori de succes pentru depozitul modern din producție

Am tot scris în articolele noastre anterioare despre importanța depozitului pentru orice companie, inclusiv pentru cele din producție. Producția se confruntă destul de multe provocări, iar partea de depozitare este cu siguranță una dintre ele.

Firmele din producție au nevoie de o soluție logistică sofisticată, care, pe lângă produsele finite, să poată să gestioneze și să urmărească materia primă și subansamblele, să optimizeze fluxul de materiale prin hala de producție, să automatizeze și să monitorizeze procesele de control al calității și, în final, să crească randamentul producției.

Pentru producători, depozitul este un amplificator de marjă și o modalitate de a se păstra competitivi, dar pentru asta au nevoie să-și monitorizeze și să-și vizualizeze în timp real nivelul exact al stocurilor și locația acestora, precum și să monitorizeze și să ghideze activitatea operatorilor, astfel încât sarcinile de producție să fie îndeplinite la timp și în întregime.

Dacă ați mai citit articolele noastre despre FluxVision, soluție WMS de ultima generație, înseamnă că știți deja că permite ghidarea în timp real a operatorilor, precum și o vizualizare în 3D a locațiilor de depozitare. Ce înseamnă asta ca beneficii? E simplu, chiar dacă operatorii nu cunosc depozitul sau nu își pot forma singuri cel mai scurt traseu, aceștia sunt ghidați cu ajutorul sistemului WMS, ceea ce duce la scăderea timpilor de morți, la optimizarea rutelor și la creșterea productivității. Prin vizualizarea 3D a locațiilor de depozitare se pot identifica în orice moment spațiile de depozitare dorite, se pot îmbunătăți vizibilitatea în depozit și trasabilitatea produselor din inventar.

Un alt beneficiu pe care FluxVision îl aduce este acela că vă permite să monitorizați consumurile de materii prime pe întreg fluxul de producție și, în același timp, să optimizați gestiunea atât pentru materiile prime, cât și pentru finite, subansamble și materiale auxiliare, cum ar fi etichetele sau ambalajele, ceea ce se traduce în final prin respectarea standardelor de calitate prin aceasta monitorizare până la nivel de lot.

Informația este foarte importantă în orice depozit, iar sfatul nostru este să investiți într-un astfel de sistem dacă nu îl aveți deja. La fel ca pe liniile de producție, monitorizarea și vizualizarea informației în timp real este la fel de importantă dacă doriți un depozit eficient din punct de vedere al costurilor. Din ce în ce mai multe companii încep să înțeleagă aportul pe care îl are sistemul WMS în demersul de reducere a costurilor.

Prin implementarea unui sistem de gestiune, veți vedea o creștere a eficienței în depozit, inclusiv la nivel de comunicare. Mesajele și sarcinile de lucru sunt transmise mult mai ușor și automatizat, operatorii trebuie doar să urmeze indicațiile pe care le primesc direct pe ecranele dispozitivelor mobile.

Dacă vă aflați deci în ipostaza de a intenționa să investiți în achiziția și implementarea unui WMS, nu uitați să fiți foarte atenți dacă sistemul permite monitorizarea și vizualizarea informațiilor în timp real, dar și cât de flexibil și cât de ușor se poate mapa soluția WMS în depozitul organizației dumneavoastră, cât de simplu se poate configura și adapta propriilor nevoi.

FluxVision WMS este o componentă cheie în managementul eficient al depozitelor și în optimizarea stocurilor. Aceasta optimizează toate operațiunile care au loc în depozit, de la recepție și până la livrare. Aplicația FluxVision transformă toate operațiunile din depozit în operațiuni simple, intuitive și fără hârtii.

Solicitați o prezentare

Leave a Comment