Transparența operaţiunilor logistice face orice business 3PL mai competitiv

Home / Servicii logistice / Transparența operaţiunilor logistice face orice business 3PL mai competitiv

Societatea în care trăim de hiper-producție și hiper-consum este puternic marcată de tehnologie, iar logistica a devenit din ce în ce mai importanta pentru economiile lumii, începând de la globalizarea companiilor și producția în tari diferite, cu facilitați fiscale și forță de munca ieftină, până la creșterea nevoii de depozitare.

În această lume dominată de tehnologie, industriile găsesc modalități de a lucra mai repede și mai inteligent. Progresele tehnologice au oferit întreprinderilor procese noi și sisteme îmbunătățite care au ajutat la menținerea sau creșterea eficienței într-un fel sau altul. Este timpul să vedem aceleași îmbunătățiri și în gestionarea lanțului de aprovizionare.

Operatorii logistici se lovesc zilnic în activitatea lor de o mulțime de probleme, care pot fi rezolvate cu ajutorul tehnologiei. Soluțiile software trebuie să ofere transparență, vizibilitate și flexibilitate pentru toate părțile implicate, un un nivel de comunicare satisfăcător pentru toți actorii.

Cum ar trebui să trateze operatorii logistici 3PL problema transparenței?

Cu atenție. Companiile mai mici au o mare oportunitate de a câștiga teren în fața marilor actori din domeniu, dacă profită de nemulțumirea clienților față de companiile mari. Firmele mai mari vor oferi întotdeauna o acoperire mai bună la nivel mondial, însă pierd pierd contactul mai apropiat cu clienții, datorită numeroaselor probleme care pot apărea: clienți mulți, comenzi multe, probleme multe. Transparența este o modalitate excelentă de a adăuga un plus la acel contact direct cu clientul, de a construi o relație cu acesta.

Indiferent de problemele avute, de la urmărirea comenzilor în timp real sau de a comunica cu angajații, soluțiile software utilizate trebuie să le rezolve, să vă permită să aveți o viziune de 360 de grade în timp real, astfel încât să puteți identifica în timp real sau într-un termen cât mai scurt eventualele probleme sau puncte blocante și să puteți interveni cât mai rapid. Toate acestea vor avea un efect direct asupra indicatorilor de performanță, dar mai ales asupra satisfacției clienților dumneavoastră.

Pe lângă transparență, foarte importantă este și flexibilitatea sistemului software pe care un operator logistic 3PL îl utilizează. Tehnologia potrivită are această capacitate de a influența în mod pozitiv evoluția afacerii dumneavoastră, de a vă ajuta să utilizați mai bine resursele de care dispuneți și să optimizați procesele.

O soluție software de gestiune a depozitelor flexibilă vă oferă capacitatea de a face față schimbărilor rapide, de a adăuga noi clienți în portofoliu, de a răspunde mai bine și mai rapid cerințelor venite din partea lor.

În plus față de transparență și flexibilitate, un sistem bun de gestiune a depozitelor trebuie să aibă vizibilitate operațională de-a lungul unui spectru larg, cu actualizări și soluții în timp real. În plus, trebuie să poată fi integrat rapid și ușor cu orice sistem ERP, BI, TMS utilizat intern sau de către clienți.

Aplicația FluxVision dedicată operatorilor logistici 3PL transformă toate operațiunile din depozit în operațiuni simple, intuitive și fără hârtii, bazându-se pe identificarea prin citirea codurilor de bare. FluxVision WMS are o gamă largă de funcționalități menite să rezolve provocările operatorilor logistici și îi ajută să profite de toate oportunitățile în contextul dezvoltării acestui sector.

Prin ce se diferențiază FluxVision WMS de celelalte soluții de gestiune a depozitelor existente pe piață?

  • Prin existența a peste 85 de parametri funcționali care sunt structurați pe 6 nivele ierarhice, astfel încât să poată fi configurate reguli generale, reguli specifice, dar și excepții acolo unde este cazul
  • Prin peste 50 tipuri servicii logistice configurabile înregistrate automat. FluxVision WMS înregistrează automat peste 50 de tipuri de servicii legate de activități precum: recepție, picking, livrare, manipulări interne, asamblare, pregătire sau etichetare. Contorizarea se face în unitatea de măsură de bază sau în unități alternative cum ar fi masa și volumul produselor
  • Prin interfața personalizabilă pentru terminalele mobile
  • Prin gradul ridicat de configurabilitate care permite clienților care optează pentru FluxVision WMS să fie operaționali în cel mai scurt timp
  • Prin disponibilitatea soluției în cloud, pe bază de abonament

Soluția FluxVision WMS este utilizată în prezent de nume precum Frisbo sau 360 Co-Packing.

Solicitați o prezentare

Leave a Comment