Cele mai importante funcționalități ale unui sistem WMS pentru industria de distribuție

Home / Compania Wisoft Professional Services / Cele mai importante funcționalități ale unui sistem WMS pentru industria de distribuție

Interesul și cererea pentru sisteme de management al depozitelor (WMS) în România sunt în creștere, devenind o tehnologie pe care distribuitorii și producătorii se bazează pentru  automatizarea mișcărilor în depozit, în scopul de a eficientiza activitatea operatorilor, de a scurta durata de realizare a recepțiilor, de a reduce numărul de erori, de a urmări mult mai bine inventarul și chiar de a aduce îmbunătățiri în realizarea acestuia prin crearea unei metode unificate și eficiente pentru fluxul de realizare a inventarului.

Ne vom concentra în rândurile care urmează să discutăm despre cele mai importante funcționalități pe care un sistem WMS trebuie să le aibă, mai ales pentru utilizatorii din industria de distribuție. Acest articol vă va da o idee despre care sunt funcționalitățile must-have și modul în care un sistem WMS vă poate ajuta să vă optimizați pe plan operațional.

Picking-ul

Aceasta este o funcționalitate de bază în sistemele de gestionare a depozitelor în scopul de a muta tot procesul de pregătire al mărfii pentru livrare de la utilizarea hârtiei la utilizarea dispozitivelor mobile. Ținând cont că viteza de realizare a comenzilor este un indicator de performanță foarte important și contribuie la gradul de satisfacție al clientului, sistemul WMS utilizat de către distribuitori trebuie să fie flexibil în privința creării strategiei de picking. Cu FluxVision WMS șeful de depozit poate stabili multiple strategii de picking ținând cont de structura depozitului, tipul și dimensiunea mărfurilor sau anumite criterii impuse de client. Prin intermediul utilizării tehnologiei codurilor de bare și a dispozitivelor mobile, reduceți erorile produse de operatori și, implicit, numărul de reclamații client sau de retururi.

Click aici pentru a vizualiza cele 9 beneficii ale utilizării soluției software FluxVision WMS în distribuție

Recepția

Recepția este o altă funcționalitate cheie pe care orice sistem WMS de management al depozitelor trebuie să o aibă. FluxVision WMS permite realizarea mult mai rapidă a recepției cu ajutorul scanerelor. Odată ce comanda a fost introdusă în sistemul ERP, datele sunt transferate în sistemul de gestiune a depozitului, marfa este descărcată în depozit, iar operatorii pot realiza recepția mărfurilor cu ajutorul dispozitivelor mobile, evitând astfel orice eroare și eliminând timpii morți.

Localizarea stocului

Într-un depozit care nu utilizează un sistem de management care să permită localizarea facilă a mărfurilor, operatorii pot pierde timp prețios căutând produsele de pe lista de încărcare. Sistemul de management al depozitelor FluxVision WMS are multiple facilități de căutare a locației fiecărui produs, ducând astfel la o minimizare a timpului de căutare, de deplasare și de realizare a proceselor de picking.

Trasabilitatea la nivel de lot

În distribuție este esențial să se păstreze o trasabilitate a stocurilor până la nivel de lot. Cu ajutorul aplicației WiData se scanează codul de bare, care conține toate informațiile relevante despre marfa respectivă, inclusiv seria de lot. În cazul în care se ține evidența stocurilor pe hîrtie, poate interveni eroarea umană, operatorilor le este dificil sau nu au răbdare să identifice toate aceste date pe care o aplicația noastră le citește într-o singură secundă. Un avantaj al acestei funcționalități este faptul că în eventualitatea unei reclamații primite de la client sau a unei notificări primite de la furnizor cu privite la calitatea mărfii, aceasta poate fi identificată ușor și blocată, astfel încât operatorii să nu mai facă picking din lotul respectiv de marfă.

 

FluxVision WMS cotatie de pret

Leave a Comment