Managementul stocurilor și planificarea lor – Bune practici

Home / WMS / Managementul stocurilor și planificarea lor – Bune practici

Pentru a realiza obiectivele de vânzări și de profit, este esențial ca articolele potrivite să fie disponibile la locația potrivită. Cu toate acestea, având în vedere complexitatea crescândă a organizațiilor moderne, managementul corect al stocurilor nu a fost niciodată mai important sau mai dificil de executat. 

 

Odată cu creșterea volumului, a numărului de sortimente și canale de vânzare, FluxVision WMS permite companiilor să-și optimizeze stocurile, și, în același timp,  să aibă un proces de achiziționare cât mai eficient posibil, acesta calculează pentru fiecare articol, exact când și cât este necesar să comandați pentru a atinge nivelul de servicii dorit. În funcție de istoricul de vânzări, cererea previzionată și situația actuală a stocului, puteți optimiza comenzile pentru a vă asigura că articolele potrivite se află în locația potrivită la timpul potrivit.

Calcul stoc de siguranță

Pentru a asigura nivelul de servicii dorit pentru cererile neprevăzute, trebuie calculat stocul tampon sau stocul de siguranță pentru  fiecare produs. Puteți optimiza stocurile prin: 

  • Reconsiderarea cantităților optime plus timpii de comandă
  • Optimizarea necesarului pentru toate articolele în funcție de cerere pentru fiecare canal de vânzare
  • Optimizarea etapelor de introducere și eliminare a articolelor în baza gestionării ciclului de viață al produsului

 

Planificare stocuri

Pentru a asigura o operațiune omnichannel profitabilă, este foarte importantă menținerea unui nivel ridicat de disponibilitate pentru toate canalele de vânzare. Totuși, luând în considerare faptul că multe companii au o sortimente foarte variate  este foarte dificil de stabilit care produse trebuie menținute pe stoc și care nu. 

 

Administrare comenzi

Prin calcularea cantităților optime de comandă, companiile pot face mai mulți bani. Odată ce comanda a fost plasată este foarte important ca aceasta să fie livrată în totalitate și la timp. O mai bună administrare a comenzilor permite companiilor să vadă ce comenzi de achiziție pot fi întârziate și astfel să acționeze în consecință. 

 

FluxVision WMS este o componentă cheie în managementul eficient al depozitelor și în optimizarea stocurilor. Aceasta optimizează toate operațiunile care au loc în depozit, de la recepție și până la livrare. FluxVision transformă toate operațiunile din depozit în operațiuni simple, intuitive și fără hârtii, bazându-se pe identificarea prin citirea codurilor de bare. Pentru mai multe detalii sau pentru o prezentare personalizată, vă invităm să stabiliți o întâlnire cu unul dintre specialiștii noștri.

Aduceți îmbunătățiri în depozit. Solicitați o prezentare FluxVision WMS!

Leave a Comment