Cum stabiliți stocurile: pentru satisfacția clientului sau pentru profitabilitate

Home / WMS / Cum stabiliți stocurile: pentru satisfacția clientului sau pentru profitabilitate

Există o diferență între politicile eficiente de stocare și politicile de stocare bazate pe satisfacția clientului.

Din punctul de vedere al profitabilității, unele SKU care au mai puțină cerere și mai puțin probabil să se miște nu ar trebui să fie în inventar. Acestea s-ar putea să nu fie suficient de profitabile pentru a-și  justifica prezența în depozit din perspectivă financiară. Cu toate acestea, dacă vă permit să răspundeți cerințelor clienților și să construiți o relație de loialitate, ce faceți, să le păstrați? 

Câteva lucruri de avut în vedere:

Cheltuieli de transport versus produse pe stoc

Există întotdeauna o dezbatere între cele 2 opțiuni – să aveți cheltuieli de transport mai mari sau produse pe stoc cu o mai slabă cerere? Atunci când aveți produsele pe stoc, puteți răspunde mai rapid cererii clienților și îi veți împiedica să meargă către alți furnizori. Când nu le aveți, puteți crește atât costurile de transport pentru comenzi speciale și apare și riscul ca un alt furnizor să răspundă mult mai rapid solicitării și să pierdeți vânzarea. Aici trebuie măsurat și verificat care este opțiunea cea mai avantajoasă și mai rentabilă.

Fidelizarea clientului

Inventarul bazat pe cererea client vă permite să reduceți timpul de execuție. Stocarea produselor potrivite la nivelurile de stoc potrivite dintr-o perspectivă bazată pe client vă permite să le oferiți „acum” și vă ajută să vă diferențiați de ceilalți furnizori care nu pot face acest lucru. Viteza cu care răspundeți la comenzi transformă clientul ocazional într-unul loial. 

Avantaj de preț 

Atunci când aveți stocurile necesare pentru a acoperi pe loc cererea, aveți avantajul de a putea regla prețul pentru a avea o marjă de profit cât mai bună, dar și acela de a răspunde rapid solicitării clientului și de a-l fideliza. 

FluxVision WMS este o componentă cheie în managementul eficient al depozitelor și în optimizarea stocurilor. Aceasta optimizează toate operațiunile care au loc în depozit, de la recepție și până la livrare. Aplicația FluxVision transformă toate operațiunile din depozit în operațiuni simple, intuitive și fără hârtii, bazându-se pe identificarea prin citirea codurilor de bare.

Aduceți îmbunătățiri în depozit. Solicitați o prezentare FluxVision WMS!

Leave a Comment