FluxVision WMS pentru livrarea comenzilor rapid și fără erori

Home / WMS / FluxVision WMS pentru livrarea comenzilor rapid și fără erori

Integrarea unui WMS (warehouse management system) este soluția dacă îți dorești îmbunătățirea și fluidizarea proceselor din depozit, astfel încât întreg lanțul logistic să fie mai performant, reducând semnificativ erorile umane.

 

FluxVision WMS automatizează fluxul de aprovizionare, recepție, depozitare, colectare și livrare a produselor și, de asemenea, monitorizează și centralizează operațiunile zilnice dintr-un depozit, oferind în timp real informații despre stocuri. Provocările în activitatea unui depozit pot apărea în oricare dintre etapele lanțului logistic, iar integrarea unei soluții de warehouse management oferă soluții pentru optimizarea proceselor din orice etapă.

 

Procesați mai rapid comenzile și efectuați mai multe livrări

Procesarea comenzilor și expedierea mărfii este etapa în care apar cele mai multe erori umane și cele mai multe întârzieri. Integrarea unei soluții WMS permite procesarea rapidă a unui număr mai mare de comenzi, vizualizarea stocului ajustat în mod real, trasabilitatea fiecărei acțiuni și mișcări din stoc și, de asemenea, permite accesul întregii echipe la informațiile necesare procesării comenzii.

Realizați recepția mărfii mult mai rapid, fără erori

În lipsa unei soluții de automatizare de tip WMS, recepția mărfii se face anevoios, verificarea comenzii făcându-se cu pixul pe hârtie, ceea ce duce la un risc mare de apariție a erorilor umane. Integrarea unei soluții WMS și a tehnologiei dedicate (scannere, terminale mobile, tablete industriale) permite folosirea codurilor de bare, produsele putând fi verificate mult mai ușor și introduse rapid în programul de gestiune. Procesul este optimizat, erorile umane sunt reduse semnificativ, iar marfa procesată este vandabilă imediat.

Optimizați spațiul din depozit

Felul în care mărfurile sunt depozitate la raft duce de multe ori la întârzieri în procesarea comenzilor, din cauza procesului de picking îngreunat. Organizarea spațiului cu ajutorul tehnologiei AI crește eficacitatea întregului proces, mărfurile fiind alocate la raft în funcție de rotație, nu în funcție de categorii sau furnizor. Softul va ști permanent unde au fost puse exact și de unde trebuie luate. Acest lucru ajută la un grad de încărcare mai mare al depozitului, dar și la un proces de picking mai eficient, ce poate fi efectuat la nivel de bucată, cutie, bax sau palet.

Inventariați în timp real fără oprirea activității depozitului

Realizarea inventarului este un proces ce consumă mult timp, iar în lipsa unei automatizări, poate duce chiar la blocarea totală a activității unei afaceri. Odată cu integrarea unui WMS în activitatea zilnică, evidența și actualizarea stocurilor se va face în timp real, iar rezultatele se pot vizualiza pe măsură ce inventarul se realizează. Operațiunea de inventariere se poate efectua în mai multe moduri: pe locații de stoc, pe zone, pe gestiuni, pe proprietar, desemnând una sau mai multe echipe de inventariere, având în același timp informații exacte despre data de intrare și de expirare a produselor. Folosirea codurilor RFID ajută la reducerea semnificativă a timpului destinat pentru această activitate, asigurând acuratețea datelor.

Luați decizii de business mai informate

Pentru că afacerea să rămână profitabilă, trebuie să vă planificați în mod constant viitorul, nu doar să vă concentrați asupra prezentului. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, administratorul unei afaceri nu are timp sau resurse pentru a procesa și parcurge rapoartele de inventar și pentru a veni rapid cu informații despre previzionarea cererii sau planificarea afacerii. O soluție de tip WMS vă ajută să generați automat rapoarte pentru vânzări, producție, ambalare și multe altele. Având aceste date disponibile, puteți analiza performanța afacerii în mod eficient.

Solicitați un demo FluxVision WMS!

Leave a Comment